scheidingsspecialist Hilde Berkers

Kinderen op de 1e plaats tijdens en na de scheiding

Trotse kinderen, daar doen we het voor!

Jij bent en blijft de liefste, de aller aller liefste ouder. Dat was, dat is en dat blijft zo. Ook nu je mogelijk op het punt staat om uit elkaar te gaan of te scheiden.

Emotionele beschikbaarheid

Heb je het gevoel momenteel minder beschikbaar te zijn, omdat je zelf veel aan je hoofd hebt? Weet je, dat de meeste ouders dat tijdens een scheiding ervaren? Er komt zoveel op je af, financiële- en regelzaken en… wat gaan jullie over de kinderen afspreken? Ben je er aan toe om duidelijkheid te krijgen en weer als vanouds beschikbaar te zijn voor je kind(eren) dan help ik je graag. Scheiden met kinderen, de kinderen scheiden mee.

Toekomstgericht

Het voelt altijd wat gek, als ik dolenthousiast vertel wat voor leuke baan ik heb. Alsof het leuk is om mensen te zien scheiden en te zien dat ze in een verdrietige fase van hun leven te zitten. Dat is natuurlijk niet het geval. Mijn hart doet altijd een dansje, omdat ik het zo erg kan waarderen dat mensen het samen willen gaan regelen. Het samen, voor elkaar goed willen doen. Voor elkaar én voor de kinderen. Het zal niet altijd gemakkelijk zijn, maar hoe fijn zou het zijn als jullie kind(eren) over 10 jaar terug kunnen kijken op deze tijd en trots kunnen zijn hoe jullie het als ouders hebben aangepakt? Trotse kinderen, daar doe ik het voor!

Weet je wat het voor mij zo leuk maakt? Ik heb mijn blik en focus op de horizon, de nieuwe situatie en de toekomst. Emoties, zoals verdriet, angst, boosheid en soms ook blijheid die mogen er zijn. Daarvoor zal binnen het scheidingsproces alle aandacht zijn.  Voor jullie emoties én voor de emoties van de kinderen.

Dé reden dat ik als scheidingsspecialist ben gaan werken is dat ik in mijn vorige carrière als pedagoog heb gezien wat voor een invloed een scheiding op kinderen heeft. Ruim 10 jaar heb ik gewerkt als pedagoog, binnen het vrijwillige kader en het gedwongen kader van de jeugdzorg. Ik heb kunnen zien dat de impact van een scheiding groot is op kinderen. En dat kinderen met de juiste begeleiding van hun ouders (en indien nodig van passende hulp) hier prima mee kunnen leren omgaan. Daar waar ouders in conflict blijven, kan een vechtscheiding ontstaan, dat vind ik voor het kind vooral heel zorgelijk. Een kind is loyaal naar beide ouders, het zien van blijvende ruzies en conflicten kan het kind het gevoel geven in tweeën gesplitst te worden.  Nu jullie op zoek zijn naar een passende manier van scheiden kan je kinderen helpen van jullie allebei te blijven houden en loyaal te kunnen blijven aan jullie allebei. Je bent en blijft de allerliefste vader en de allerliefste moeder. Soms zijn kinderen gezegend met twee allerliefste moeders of twee allerliefste vaders.

Ouderschapsregeling

Ik kan jullie helpen met het regelen van de scheiding van A tot Z, met alle aandacht voor de kinderen waardoor een vechtscheiding kan worden voorkomen.

En dat is precies wat het voor mij als scheidingsspecialist zo leuk maakt. Ik zie mensen – hoe moeilijk ook-  samenwerken, in het belang van de kinderen er samen zo goed als mogelijk uit komen.

Graag neem ik jullie mee in de transitie van partnerschap naar ouderschap. Als ouders uit elkaar gaan hoor je een ouderschapsplan te hebben waarin je afspraken maakt over de omgangsregeling, hoe je elkaar als ouders op de hoogte houdt, hoe jullie samen keuzes kunnen maken en hoe jullie de kosten van de opvoeding en verzorging gaan delen. Als scheidingsspecialist help ik ouders naast het opstellen van de intenties, bij het inregelen van deze afspraken. Zodat ze in de praktijk goed uitvoerbaar zijn. Twee ‘collega ouders’ die goed met elkaar kunnen samenwerken, zodat de kinderen later met trots terug kunnen kijken op een mooie jeugd. Is dit ook wat jullie samen willen bereiken? Neem dan  contact met me op voor een kosteloos en vrijblijvend informatiegesprek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *