Startpunt Geldzaken

Financiële mogelijkheden bezien na scheiding en mediation

Met behulp van mediation tot een oplossing komen over jullie financiële mogelijkheden na scheiding?

 

Geld maakt niet gelukkig….

Nou?? Het niet hebben, of de stress en angst het niet te hebben, maakt ook niet bepaald gelukkig!

De stress die je kunt hebben van de onduidelijkheid tijdens en na je scheiding maakt wel ongelukkig.  Binnen vrijwel alle scheidingen zie ik de spanningen en stress terugkomen. De grote hoeveelheid aan veranderingen die het voor jouzelf en je kinderen teweeg brengt maar ook de grote zorgen over de financiële situatie, soms blinde paniek. Of je nog een dak boven je hoofd heb na je scheiding? En, of je nog kan rondkomen?

Ik streef daarom altijd zo snel als mogelijk de financiële situatie na de scheiding in kaart te brengen. Duidelijkheid geeft rust, en laat dat ongelukkige gevoel van tijdelijke aard zijn.

De website van NIBUD houd ik graag in de gaten, omdat er interessante informatie te vinden is ten behoeve van mensen in scheiding. Dit artikel over ‘Geldplan Scheiden’ deel ik graag met je in de hoop dat het je een stukje rust en duidelijkheid geeft als je gaat scheiden:

Geldplan Scheiden

Uit elkaar gaan is een risicofactor voor geldproblemen. Het Geldplan Scheiden helpt je om dat te voorkomen door je inkomsten en uitgaven in de nieuwe situatie goed op een rij te zetten.

Het Geldplan Scheiden geeft je overzicht van de veranderingen waar je mee te maken hebt of krijgt. Ook zie je hoe je inkomsten kunt vergroten en op uitgaven kunt besparen.

Voor wie?

Het Geldplan Scheiden is geschikt voor huishoudens waarin de partners overwegen uit elkaar te gaan of al gescheiden zijn.

Let op: niet geschikt voor huishoudens van samengestelde gezinnen.

Hoe werkt het?

Het Geldplan Scheiden is gratis en eenvoudig in te vullen. Waar nodig staat een toelichting. In het Geldplan Scheiden beantwoord je – anoniem – enkele vragen over je persoonlijke situatie. Op basis daarvan zie je wat je huidige inkomsten en uitgaven zijn, en hoe dit na de scheiding wordt. Je krijgt een actieplan met concrete stappen, die makkelijk uit te voeren zijn.

Lees meer Nibud-informatie over scheiden en geld.

Startpunt Geldzaken

Samen met Vereniging Eigen Huis, beleggersvereniging VEB en de stichting van financiële planners FFP heeft het Nibud Startpunt Geldzaken ingericht. Zo is de kennis gebundeld op het gebied van budgetteren & besparen, huis & hypotheek, sparen & beleggen en ten aanzien van pensioen & financiële planning.’

Wil jij meer weten over jouw financiële situatie na de scheiding en wens je kundige begeleiding bij het scheidingsproces neem dan contact met me op. Divorce Specialist Amsterdam is te bereiken op 06-42841251 (ook te bereiken op WhatsApp) of via per email op info@divorcespecialistamsterdam.nl

Zelf werk ik niet op basis van de toevoeging. Echter bezie ik altijd wie jou het beste kan helpen, als een andere mediator of scheidingsspecialist beter past verwijs ik je daar naar door. Ik heb samenwerkingspartners in het vak, ieder heeft zijn eigen expertise.  Ik breng je graag in contact met kundige professionals, het voornaamste is dat jij goed geholpen wordt. Heb recht op de toevoeging bij het regelen van je scheiding of twijfel je daarover? Kijk dan op de website van Rechtsbijstand https://www.rechtsbijstand.nl/mediation-rechtsbijstand/gesubsidieerde-rechtsbijstand/toevoeging/

Deel bovenstaande informatie gerust in je netwerk als je in je omgeving mensen kent die baat kunnen hebben bij een specialist die kan helpen bij een het goed regelen van alles dat komt kijken bij een scheiding.

#kanikrondkomennascheiding #dakbovenmijnhoofdnascheiding #toevoeging #Financiëlemogelijkhedennascheiding #startpuntgeldzaken #inboedelverdelenbijscheiding #NIBUD #divorcespecialistamsterdam #loveislove #oudersblijvennascheiding #maatwerkbijscheiding #mediation #huisverkopennascheiding #gemeenschapvangoederen #ouderschapsplan #ouderschapsregeling #divorcespecialistamsterdam #ouderschapnascheiding #ouderschaptijdensrelatie #premaritalmediation #loveislove #oudersblijvennascheiding #dekinderenscheidenmee #elkkindisuniek #herzienouderschapsplan #Villapinedo #huwelijksevoorwaarden #hyptheeknascheiding #financieelspecialist #eigenwoningreserve #uitelkaar #VerenigingEigenHuis #beleggersverenigingVEB #stichtingvanfinanciëleplanners #FFP #rechtsbijstand #toevoeging #kanikrondkomennascheiding #dakbovenmijnhoofdnascheiding #toevoeging #Financiëlemogelijkhedennascheiding #startpuntgeldzaken #inboedelverdelenbijscheiding #NIBUD #divorcespecialistamsterdam #loveislove #oudersblijvennascheiding #maatwerkbijscheiding #mediation #huisverkopennascheiding #gemeenschapvangoederen #ouderschapsplan #ouderschapsregeling #divorcespecialistamsterdam #ouderschapnascheiding #kanikrondkomennascheiding #dakbovenmijnhoofdnascheiding #toevoeging #Financiëlemogelijkhedennascheiding #startpuntgeldzaken #inboedelverdelenbijscheiding #NIBUD #divorcespecialistamsterdam #loveislove #oudersblijvennascheiding #maatwerkbijscheiding #mediation #huisverkopennascheiding #gemeenschapvangoederen #ouderschapsplan #ouderschapsregeling #divorcespecialistamsterdam #ouderschapnascheiding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *