50 jaar getrouwd

50 jaar getrouwd! Hoe houd je 50 jaar huwelijk vol? Met preventieve mediation?

Vorige week waren mijn ouders 50 jaar getrouwd, dat is goud!

Op het moment dat ik jaren geleden vertelde dat ik een eigen praktijk zou starten en mediator zou worden, was de eerste reactie van mijn vader; ‘je hebt op ons goed kunnen oefenen’.  Gekscherend natuurlijk. Het gouden huwelijk, maar rooskleurig is het huwelijk niet, niet dat van mijn ouders.

Het waren enerzijds andere tijden. Mijn moeder vond het op 19-jarige leeftijd de hoogste tijd om uit huis te gaan, dus dan ga je trouwen! Is dat nou niet romantisch?

Anderzijds zijn in deze jaren voldoende life-events gepasseerd. Life-events die bij mij aan tafel reden zijn geweest tot scheiden:

  • Kinderen krijgen
  • Dierbaren verliezen
  • Kanker
  • De ene naar de andere ziekte
  • Nog meer dierbaren verliezen
  • Baanverlies
  • Arbeidsongeschikt raken
  • Een dochter die mediator is geworden 😉

Één generatie verder, wat is er naar mijn idee veel veranderd. Moeder bleef thuis en vader ging werken, dat was voor toen heel gewoon. Al zou ik nu willen, ik denk niet dat het nog tot de mogelijkheden behoord, in ieder geval niet zo vanzelfsprekend. Die 50 jaar ga ik ze sowieso niet nadoen, en ik denk meerdere dertigers en veertigers met mij niet. Zeker niet met al die live-events. We gaan sneller ieder onze eigen kant op.

Wat mij betreft geen goed of fout!

Mocht je op het punt staan om binnen de romantische relatie een zakelijke overeenkomst aan te gaan, te denken aan een huis kopen, trouwen of geregistreerd partnerschap aan te gaan, dan kan ik je premarital oftwel preventieve mediation aanraden. Bijvoorbeeld om geen standaard document van huwelijkse voorwaarden te laten opstellen, maar afspraken vastleggen zoals die bij jullie passen. Zodat jullie weten wat er volgt, wat als… het toch niet blijkt te werken?

Of sta je op het punt uit elkaar te gaan? En zoek je daarbij professionele begeleiding? Neem dan contact met me op. Divorce Specialist Amsterdam is te bereiken op 06-42841251 (ook te bereiken op WhatsApp) of via per email op info@divorcespecialistamsterdam.nl

Zelf werk ik niet op basis van de toevoeging. Echter bezie ik altijd wie jou het beste kan helpen, als een andere mediator of scheidingsspecialist beter past verwijs ik je daar naar door. Ik heb samenwerkingspartners in het vak, ieder heeft zijn eigen expertise.  Ik breng je graag in contact met kundige professionals, het voornaamste is dat jij goed geholpen wordt. Heb recht op de toevoeging bij het regelen van je scheiding of twijfel je daarover? Kijk dan op de website van Rechtsbijstand

Deel bovenstaande informatie gerust in je netwerk als je in je omgeving mensen kent die baat kunnen hebben bij een specialist die kan helpen bij een het goed regelen van alles dat komt kijken bij een scheiding.

#premaritalmediation #premarital #scheiding # mediation #50jaargetrouwd #goudenbruiloft #kanikrondkomennascheiding #dakbovenmijnhoofdnascheiding #toevoeging #Financiëlemogelijkhedennascheiding #startpuntgeldzaken #inboedelverdelenbijscheiding #NIBUD #divorcespecialistamsterdam #loveislove #oudersblijvennascheiding #maatwerkbijscheiding #mediation #huisverkopennascheiding #gemeenschapvangoederen #ouderschapsplan #ouderschapsregeling #divorcespecialistamsterdam #ouderschapnascheiding #ouderschaptijdensrelatie #premaritalmediation #loveislove #oudersblijvennascheiding #dekinderenscheidenmee #elkkindisuniek #herzienouderschapsplan #Villapinedo #huwelijksevoorwaarden #hyptheeknascheiding #financieelspecialist #eigenwoningreserve #uitelkaar #VerenigingEigenHuis #beleggersverenigingVEB #stichtingvanfinanciëleplanners #FFP #rechtsbijstand #toevoeging #kanikrondkomennascheiding #dakbovenmijnhoofdnascheiding #toevoeging #Financiëlemogelijkhedennascheiding #startpuntgeldzaken #inboedelverdelenbijscheiding #NIBUD #divorcespecialistamsterdam #loveislove #oudersblijvennascheiding #maatwerkbijscheiding #mediation #huisverkopennascheiding #gemeenschapvangoederen #ouderschapsplan #ouderschapsregeling #divorcespecialistamsterdam #ouderschapnascheiding #kanikrondkomennascheiding #dakbovenmijnhoofdnascheiding #toevoeging #Financiëlemogelijkhedennascheiding #startpuntgeldzaken #inboedelverdelenbijscheiding #NIBUD #divorcespecialistamsterdam #loveislove #oudersblijvennascheiding #maatwerkbijscheiding #mediation #huisverkopennascheiding #gemeenschapvangoederen #ouderschapsplan #ouderschapsregeling #divorcespecialistamsterdam #ouderschapnascheiding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *