3 Tips Hoe vertellen jullie de kinderen dat jullie gaan scheiden?

3 Tips Hoe vertellen jullie de kinderen dat jullie gaan scheiden?

Misschien wel één van de moeilijkste gedeelte van je scheiding, je kinderen gaan vertellen dat jullie gaan scheiden. Zeer waarschijnlijk kun je zelf nog niet alle gevolgen overzien, ben je verdrietig, boos of allebei. Wat mogen de kinderen daar van mee krijgen? En wat is een handig moment om het ze te vertellen? Kunnen ze op dezelfde school blijven, en zoveel vragen waar je misschien nog niet het antwoord op weet.

3 tips: Laten we bij het begin beginnen, welke stappen kun je al zetten?

  1. Breng de boodschap samen, daarmee laat je de kinderen zien dat jullie blijven samenwerken als ouders. De relatie / het huwelijk eindigt, ouderschap blijft.
  2. Gebruik een neutrale plek om de boodschap te brengen, bijvoorbeeld de huiskamer. De slaapkamer raad ik af, dat is juist de plek waar het kind zich kan terugtrekken als het nieuws verwerkt moet worden.
  3. Misschien wel de belangrijkste, zeg het kind dat jullie allebei van hem/haar houden, dat daar niks aan gaat veranderen. Benadruk dat het kind ook altijd van vader én moeder mag blijven houden. Ook al hebben jullie het momenteel niet gemakkelijk, blijf benadrukken dat dit tussen jullie is en jullie blijven samenwerken als ouders.

Zelf ben ik voorstander het nieuws zo snel als mogelijk te brengen, vooral bij tieners. Zo vaak heb ik kinderen gesproken die al lang door hadden dat er een scheiding aan zat te komen, terwijl ouders toch echt in de veronderstelling waren dat de kinderen nog van niks wisten. Net als jij, komen de kinderen in de verwerkingsproces, met het tijdig aangeven, geef je ze de kans stap voor stap deze verandering te verwerken.

Bij jonge kinderen zou ik kijken wat het beste past, ik kan me voorstellen dat wat later in het proces meer passend kan zijn. Houd er wel rekening mee dat het jongere kind ook baad heeft bij het voorbereiden om grote veranderingen. Een verhuizing enkele weken vooraf bespreken is dan mogelijk passend.

Wil een gratis e-book (in PDF) ontvangen waarin meer tips staan over het nieuws delen met de kinderen? Deze kun je hier aanvragen. Ik stuur hem zo snel mogelijk toe.

 

Mocht je op het punt staan om uit elkaar te gaan? En zoek je daarbij professionele begeleiding? Neem dan contact met me op. Divorce Specialist Amsterdam is te bereiken op 06-42841251 (ook te bereiken op WhatsApp) of via per email op info@divorcespecialistamsterdam.nl

Zelf werk ik niet op basis van de toevoeging. Echter bezie ik altijd wie jou het beste kan helpen, als een andere mediator of scheidingsspecialist beter past verwijs ik je daar naar door. Ik heb samenwerkingspartners in het vak, ieder heeft zijn eigen expertise. Ik breng je graag in contact met kundige professionals, het voornaamste is dat jij goed geholpen wordt.

Deel bovenstaande informatie gerust in je netwerk als je in je omgeving mensen kent die baat kunnen hebben bij een specialist die kan helpen bij een het goed regelen van alles dat komt kijken bij een scheiding.

#ouderschapsplan #ouderschapsregeling #divorcespecialistamsterdam #ouderschapnascheiding #ouderschaptijdensrelatie #premaritalmediation #loveislove #oudersblijvennascheiding #dekinderenscheidenmee #elkkindisuniek #herzienouderschapsplan #ouderschapblijft #kindinscheiding #loyaliteitsconflict #ouderschapsplan #ouderschapsregeling #divorcespecialistamsterdam #ouderschapnascheiding #ouderschaptijdensrelatie #premaritalmediation #loveislove #oudersblijvennascheiding #dekinderenscheidenmee #elkkindisuniek #herzienouderschapsplan #Villapinedo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *