Door de bomen het bos niet kunnen zien als je gaat scheiden

Welke manier van scheiden past bij jou?

De knoop is doorgehakt, jullie gaan uit elkaar, en dan…? Vaak kunnen mensen door de bomen het bos niet zien. Naast alle regelzaken ook nog eens heel normaal dat er veel emoties bij komen kijken, boosheid, verdriet, angst, blijheid. ‘Een achtbaan aan emoties’ wordt weleens gezegd. Wat nu?

Welke opties zijn er eigenlijk?

Scheiden met hulp van een advocaat

Scheiden met hulp van een mediator

Scheiden met hulp van een scheidingsspecialist

 

Scheiden met hulp van een advocaat:

Zijn bij jullie de spanningen emoties zo hoog opgelopen dat jullie er samen niet meer uitkomen? Is er geen enkele mogelijkheid om in gesprek te gaan met elkaar, al dan niet met hulp van een mediatior, dan kan advocaat helpen met de scheiding. Doorgaans neemt iedere partij een eigen advocaat en ligt de focus dan ook enkel op die partij. Ieder een advocaat in de arm nemen is kostbaar, en bovendien komt men meestal uit op één winnaar en één verliezer. Met een beetje pech zelfs met twee verliezers. Het is uiteindelijk de rechter die bepaalt en niet jullie zelf, met de uitslag hoeven jullie het niet eens te zijn. Heb je liever zelf de regie in handen? Lees dan verder.

Scheiden met hulp van een mediator

Een mediator zal zich inzetten om jullie te helpen bij het maken van keuzes en het verloop van goede communicatie. Met als resultaat; een ‘win-win’ situatie; afspraken waar jullie je allebei in kunnen vinden. Jullie hebben de regie. Met mediation je scheiding regelen werkt toekomstgericht. Bovendien vinden de contacten met de mediator gezamenlijk plaats en ligt het uurtarief nog eens lager dan dat van een advocaat, weer een ‘win-win’. Zijn er kinderen betrokken? Dan hebben we naast twee winnaars ook nog eens met een kampioen te maken. Het is elk kind gegund kampioen te worden, wat is er nou fijner voor een kind dan dat ouders goed met elkaar kunnen communiceren? Dat ouders ouders blijven? De relatie is over maar de ouderschap blijft.

Een mediator mag een eenvoudige berekening maken. Wat is dat eigenlijk, een eenvoudige berekening? Wil je dat naast het proces van mediation ook deskundigheid is op het gebied van financiële aspecten? Lees dan verder.

 

Scheiden met hulp van een scheidingsspecialist

Een scheidingsspecialist, het woord verklapt het al, is een specialist op het gebied van scheidingen. De werkwijze van een mediator zit volledig geïntegreerd in de werkwijze. Dus alle aandacht voor goede communicatie, keuzes maken (ondersteuning bij onderhandelingen), een ‘win-win’ situatie voor jullie allebei én een kind dat kampioen is omdat hij twee ouders heeft die in het belang van het kind goed met elkaar kunnen communiceren. Alle nodige steun in het te doorlopen proces, stap voor stap en van A tot Z. De regie over de uitkomst, die blijft bij jullie.

Naast mediation biedt een scheidingsspecialist maatwerk . Maatwerk voor wat betreft het financiële onderdeel van de scheiding, met daarbij kunde en kennis van juridische en fiscale aspecten. Geen enkele berekening is eenvoudig, elke scheiding is verschillend en elke scheiding verdient een op maat gemaakt plan. Zowel voor het financiële gedeelte als het voortzetten van ouderschap.

Ik wens je heel veel succes met het maken van de keuze welke manier het beste bij jou past. Twijfel je? Wees welkom voor een kosteloos informatiegesprek en licht je de mogelijkheden graag toe en ik denk graag met je mee wat het beste bij jullie past. Via mijn contactpagina of via WhatsApp kun je me benaderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *