Two wedding rings next to the word "marriage" on a english dictionary woordenboek met twee ringen op het woord 'huwelijk'

APK voor je relatie?

“Bij een hypotheek is zo’n gesprek eens in de vijf jaar heel gebruikelijk. Dat zou ook voor je relatie zo moeten zijn.” Zo eindigt het artikel dat ik zojuist las op Nu.nl.

Premarital mediation

Het is een goede investering in een duurzame relatie om, voorafgaand aan samenwonen, trouwen, of aan kinderen beginnen, premarital mediation in te zetten. Of als een ‘APK’ tijdens het huwelijk. Want, waarom krijgt je auto dit wel, maar iets fundamenteels als jullie relatie niet?

1 op de 3 huwelijken eindigt volgens het artikel in een scheiding. En bij samenwonenden ligt dit percentage naar verwachting nog hoger!

Jullie relatie wordt sterker als je vooraf weet waar je aan toe bent tijdens de relatie, en bij een eventuele break-up.

In een traject van premarital mediation komen jullie tot afspraken over:

  • Zakelijke aspecten: Denk hierbij aan het verdelen van kosten en wie welke bijdragen levert. Stel dat jullie ooit uit elkaar gaan; wie kan er dan in de woning blijven wonen? En wat moet hiervoor geregeld worden?
  • De relatie: Niet het favoriete onderwerp van iedereen, maar toch reden nummer één voor de scheiding die ik aan tafel hoor. “De communicatie liep niet lekker meer”. Wat kunnen jullie hierover vooraf, of tijdens de relatie afspreken, zodat jullie kunnen voorkomen dat jullie het over enkele jaren zelf gaat zeggen?
  • Ouderschap: Hoe kunnen jullie zoveel mogelijk op één lijn zitten en blijven, ook al heb je ieder je eigen kwaliteiten? Tijdens, maar ook na de relatie. Hoe zien jullie ouderschap voor je, stel dat jullie relatie het niet gaat redden?

Het wil niet zeggen dat je van een scheiding uitgaat, als je bespreekt hoe de zaken zouden gaan in het geval dat…. jullie ooit uit elkaar gaan. In tegendeel, het gaat jullie relatie en huwelijk juist versterken. Je kan op tijd signaleren dat het niet lekker loopt en terugvallen op afspraken die jullie met elkaar gemaakt hebben.

Is jullie relatie toe aan een ‘APK’ of stappen jullie binnenkort het huwelijksbootje in? En zouden jullie goede afspraken willen maken die het huwelijk een grotere kans van slagen geven? Neem dan contact op voor een kosteloos informatiegesprek. Bel of stuur een WhatsApp naar +31 6 42 84 12 51, of e-mail naar: info@divorcespecialistamsterdam.nl.

Kijk voor alle informatie over premarital mediation op: https://divorcespecialistamsterdam.nl/premarital-mediatior/

Is dit (nog) niet iets voor jou, maar ken je iemand die baat kan hebben bij premarital mediation, deel dit bericht dan gerust in je netwerk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *