Villa Pinedo cursusaanbod

Villa Pinedo, het Online-Buddyprogramma’ voor kinderen van gescheiden ouders

Wat vind ik Villa Pinedo een mooie organisatie. Villa Pinedo is hét podium waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen en volwassenen bewust maken van wat er in hun hoofd en hart omgaat. Voor kinderen is er een prachtig aanbod, maar ook voor ouders. Denk bijvoorbeeld aan de ‘ONLINE TRAINING VOOR ALLE GESCHEIDEN OUDERS’.

In dit blog richt ik graag de aandacht op de buddy. Klik ook hier voor meer informatie.

Voor kinderen van gescheiden ouders

Wat is een Buddy precies?
Als je ouders bijna uit elkaar gaan, net uit elkaar zijn of al een tijdje gescheiden zijn, heb je misschien behoefte om hierover te praten. Bij Villa Pinedo kan dat. Wij koppelen je aan een Buddy voor een luisterend oor, advies en antwoord op vragen via de MyBuddy App.

Een Buddy is een jongere met gescheiden ouders, die een training heeft gevolgd om Buddy te worden. Met een Online-Buddy aan jouw zijde, kun je ervaringen over de scheiding uitwisselen. Je kunt jouw Buddy via de MyBuddy App vertellen wat er in je hoofd en hart omgaat.

Voor kinderen van gescheiden ouders
Een Buddy luistert naar wat je te vertellen hebt. Een Buddy oordeelt niet, dus je kunt alles zeggen wat je wilt. Je mag altijd appen. Een Buddy heeft zelf ook gescheiden ouders en kan je helpen met lastige vragen. Hij/zij kan zich goed in jouw situatie verplaatsen en advies geven. Een Buddy van Villa Pinedo is beschikbaar voor kinderen van gescheiden ouders van 10 tot en met 23 jaar.

  • Jou helpen met lastige vragen te beantwoorden
  • Zich in jouw situatie verplaatsen en je advies geven
  • Naar jou luisteren zodat jij je hart kunt luchten

Jongen (14) over zijn Buddy:
“Ze zorgt ervoor dat ik rustiger ben en niet met stomme dingen in mijn hoofd zit. Dat ik het meteen kan zeggen en alles kwijt kan wat mij dwars zit over de scheiding, en ook over andere dingen. Ik vind het fijn dat ik mijn Buddy daarvoor heb.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *