parentshouses

Parentshouses Amsterdam

Vaak is het lastig om tot goede keuzes te komen tijdens een scheiding. Vooral als je nog samen in één woning woont en als dit nog meer spanningen met zich meebrengt.

‘Ga je scheiden? Wil je in de buurt van je kinderen blijven wonen? Parentshouses kan je daarbij helpen.

Parentshouses Nederland

De stichting Parentshouses Nederland is de landelijke koepelorganisatie voor aangesloten Parenthouses in verschillende steden en regio’s in Nederland. De koepelorganisatie faciliteert lokale initiatieven en stichtingen bij en na de oprichting. Hierdoor hoeft het wiel niet steeds opnieuw te worden uitgevonden en kunnen lokale initiatieven zich concentreren op het organiseren en bieden van tijdelijke woonruimte voor gescheiden ouders in de buurt van hun kinderen.

Wat doen Parentshouses?

Parentshouses zijn er om tijdelijke woonruimte te bieden aan ouders met kinderen die zich in een echtscheiding situatie bevinden. Als samenwonen niet meer gaat ontstaat in de praktijk vaak zoektocht meestal voor één van de ouders naar geschikte woonruimte waarin ook de kinderen welkom zijn.

Woonruimte vinden in de buurt van je kinderen is moeilijk en dat leidt vaak tot veel extra spanningen dit door gedwongen samenwonen, onvrijwillig verder weg wonen, steeds wisselende woonplekken of bankslapen. Allemaal niet bevorderlijk voor het welzijn van alle betrokkenen in deze toch al ingewikkelde en onrustige tijd. De gevolgen kunnen enorm zijn, contact verliezen met de kinderen, financiële problemen, inschrijven bij de voedselbank, het kwijtraken van werk en ziektekostenverzekering.

Parentshouses wil die vrije val voor zijn en zo een positieve bijdrage leveren in moeilijke tijden. Daarmee helpen wij zowel ouders als kinderen in echtscheiding-situaties.

Aangesloten Parentshouses

Op dit moment zijn via 10 lokale stichtingen/organisaties 21 Parentshouses aangesloten met 2 tot 5 ouderunits per huis. Meer informatie over deze stichtingen vindt u op de lokale pagina’s van aangesloten Parentshouses.

Parenthouses Amsterdam Rust en ruimte tijdens een scheiding:

Een scheiding of time out brengt vaak een hoop zorgen met zich mee, zeker als er ook kinderen betrokken zijn. Zo is bijvoorbeeld het vinden van een passende woonruimte vaak een hele klus.

Parentshouse biedt tijdelijke woonruimte voor maximaal een jaar in de buurt van uw kinderen. Zo kunt u uw zorgtaken blijven vervullen en het contact met uw kinderen behouden. Daarnaast geeft dit jaar ruimte om te zoeken naar een permanente woonruimte.

Parentshouses

In Amsterdam zijn er zes Parentshouses: twee op IJburg, twee in Nieuw West, één in Amsterdam Zuid en één in Amstelveen. In een Parentshouse huurt u een ruime kamer waar u ook uw kinderen kunt laten logeren. De ruime woonkamer, keuken, badkamer en buitenruimte worden gedeeld met twee andere gescheiden ouders. In Amstelveen wordt op 1 juni 2021 het eerste Parentshouse opgeleverd waar 3 ouders voor de periode van een jaar kunnen verblijven.

Kosten

De huurprijs loopt uiteen van 700 tot 750 euro inclusief gemeentelijke belastingen, GWL, internet en televisie. Ook kunt u worden gekoppeld aan een van onze maatschappelijk werkers die u kunnen helpen bij de zoektocht naar een geschikte, permanente woning.

Zit u in een scheiding of time-out en bent u op zoek naar tijdelijk woonruimte? Misschien is Parentshouse dan wel iets voor u! Lees hier of u aan de criteria voldoet en meld je aan.’

 

 

Wil jij meer weten over professionele scheidingsbegeleiding met aandacht voor de woonsituatie, wees welkom voor een kosteloos informatiegesprek bij Divorcespecialistamsterdam.nl. Te bereiken op 06-42841251, of neem contact op via info@divorcespecialistamsterdam.nl

Deel bovenstaande informatie gerust in je netwerk als je in je omgeving mensen kent die baat kunnen hebben bij een specialist die kan helpen bij een het goed regelen van alles dat komt kijken bij een scheiding.

# Parentshouses # Parentshousesamsterdam #apartwonentijdensscheiding #mediation #mediator #scheidingsspecialist #ouderschapsplan #ouderschapsregeling #samenlevingbeeindigen #uitelkaar #divorcespecialistamsterdam #ouderschapnascheiding #loveislove #oudersblijvennascheiding #dekinderenscheidenmee #scheiding #modernfamily

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *